Кадър бТВГласът на служебния кабинет се заяде с бившия министър-председател на

...
Кадър бТВГласът на служебния кабинет се заяде с бившия министър-председател на
Коментари Харесай

Кутев: Не знам защо сега Борисов ни се кара от екрана

Кадър бТВ

Гласът на служебния кабинет се заяде с някогашния министър-председател на България. Всичко е в ръцете на Народното събрание оттук-нататък. Не считам, че е вярно да давам мнение по този въпрос, до момента в който съм в позицията на представител на служебното държавно управление. Това съобщи в изявление за предаването " Лице в лице " по bTV представителят на служебното държавно управление Антон Кутев на въпрос по какъв начин би коментирал днешното изказване на водача на Политическа партия " ИТН " Слави Трифонов и упоритостта му да ръководи независимо.

По отношение на представянето на Българска социалистическа партия на изборите Кутев уточни, че това е въпрос на разбор, който ще бъде изработен на идващия Пленум на партията, признавайки въпреки всичко, че е " мощно отчаян " от позицията на левицата на тези избори.

Антон Кутев акцентира, че никой не желае да изчегъртва Томислав Дончев или Бойко Борисов, а задачата е да се изчегърта корупцията и порочното ръководство на страната, написа Novini.bg.

Не знам за какво в този момент Борисов ни се кара от екрана. Вместо да се кара, чаках, че с мил звук ще ни изясни какво е станало с милиардите за автомагистралите. Това са общо осем милиарда за последните две години, за последните 10 години са над 10 милиарда. Нека да изясни по какъв начин се изхарчиха тези 10-12 милиарда лв. в последните 10 години без търг и конкурс – това допуска ли корупция, взимали ли са се подкупи? Очаквах да изясни всички тези неща, а той излезе и ни се скара. В момента би трябвало да се дават отговори и освен за държавните поръчки. От девет лота на Автомагистрала " Хемус " по първите три се работи, по вторите три няма отчуждени терени, а има още три, по които са изхарчени стотици милиони, само че няма трасе. Това са пари, които са изразходвани по извънредно проблематичен метод, разяснява представителят на служебния кабинет.

,,Искаме да изчегъртаме метода на харчене на пари, да няма опция това да се харчи по този метод. Следващата задача на служебното държавно управление е да потвърдим, че това повече няма да се случва, като се сътвори законодателство, което да се внесе в Народното събрание. Ще се опитаме да оставим няколко основни закона след нас``, добави още той.

В умозаключение Антон Кутев съобщи, че изборите са минали " несъмнено добре и са дали явен резултат, който няма по какъв начин да бъде оспорен ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР